Nyheder / ombygning-af-stationer-i-lejre-og-hvalsø

07.05.2013

Ombygning af stationer i Lejre og Hvalsø

Aarsleff Rail A/S har indgået kontrakt med Banedanmark på ombygning af stationerne i Lejre og Hvalsø med yderligere option på stationerne i Tølløse og Vipperød. Ombygningen sker for at øge sikkerheden på stationerne, fordi banestrækningen mellem Lejre og Vipperød opgraderes, så togene kan køre med op til 160 kilometer i timen.

Frem til kontraktindgåelsen i dag er der gennemført en grundig projektgranskning, som har medvirket til at optimere projektet til gavn for alle involverede parter. Selve opgaven udføres i perioden fra maj til september 2013, og optionen er planlagt til udførelse i samme periode året efter.

Den samlede tilbudssum er på 120 millioner kroner og fordeler sig ligeligt mellem projektet i 2013 og optionen til udførelse i 2014.

På alle fire stationer lyder opgaven på at fjerne de eksisterende overgange over sporene og i stedet udføre perrontunneler eller gangbroer. Desuden skal der udføres nye sporbunde, og de eksisterende perroner skal udbygges, eller helt nye skal etableres. Fra Aarsleff-koncernen deltager desuden moderselskabets afdelinger Anlæg og Fundering, som hver især bidrager med deres specialkompetencer.