Fra knæhøjde til tårnhøjde

I mange år hed det, at Aarsleff udelukkende arbejdede under knæhøjde. Aarsleff specialiserede sig bevidst i det arbejde, mange andre entreprenører fandt for besværligt. På den måde blev Aarsleff ekspert i at skabe fundamenterne for mange konstruktioner og byggerier. Sådan er det stadig, men nu har Aarsleff også bevæget sig langt op over knæhøjde og over 100 meter op i luften og udfører både råhuse og komplette byggerier.

Udviklingen har både været et resultat af strategiske beslutninger, opståede muligheder og løbende kompetenceforbedring inden for fx betonarbejder. I 2013 og 2014 var der et tiltagende antal private og offentlige byggeprojekter i udbud, og timingen var rigtig til for alvor at bevæge sig ind på markedet for byggeri. Aarsleff havde allerede kompetencer inden for jord- og kloakarbejder, byggegruber og beton samt råhuse og kunne nu fokusere på at binde byggerierne sammen i egenproduktion fra under knæhøjde til tårnhøjde.

Siden blev de første samlede byggerier afleveret i form af en laboratoriebygning for Novo Nordisk og Mærsk Gruppens nye kontor på Amerikas Plads i København, og i 2018 og 2019 indgik Aarsleff totalentreprisekontrakter på opførelsen af Danmarks højeste beboelsesejendomme: Pasteurs Tårn i Carlsberg Byen og Lighthouse på Aarhus Ø.