Nyheder / ny-kontrakt-på-københavn-ringsted-banen

05.02.2014 - Selskabsmeddelelse

Ny kontrakt på København-Ringsted-banen

Per Aarsleff A/S har i dag indgået kontrakt med Banedanmark på udførelse af 3,7 kilometer af den kommende banestrækning mellem København og Ringsted.

Kontrakten på 915 millioner kroner skal udføres i totalentreprise i løbet af de kommende tre år og forventes afsluttet i foråret 2017.

På den 3,7 kilometer lange strækning tæt ved Holbækmotorvejen ved Hvidovre skal Aarsleff etablere to tunneler på henholdsvis 560 meter og 695 meter. Begge tunneler skal udføres som såkaldte cut and cover-tunneler, der bygges på stedet i åbne udgravninger i ned til 11 meters dybde og tæt på eksisterende bygninger.

Samtidig skal Aarsleff etablere en 1.300 meter lang trugkonstruktion med indfatningsvægge udført i spuns og håndtere et omfattende system til grundvandssænkning.

Foruden etableringen af selve tunnelerne indeholder kontrakten konstruktion af to nye stibroer, en ny jernbanebro over Harrestrup Å, en ny stitunnel og ombygning af en eksisterende bro.

Projektet udføres i totalentreprise af Per Aarsleff A/S. Som underentreprenør skal datterselskabet Wicotec Kirkebjerg A/S udføre de mekaniske og elektriske installationer som fx tunnelventilation, strømforsyning og brandhydranter. Rådgivere på projektet er COWI A/S og ÅF Hansen & Henneberg.

Kontrakten ændrer ikke Aarsleffs forventninger til resultatet for regnskabsåret 2013/2014.