Nyheder / ny-havmøllekontrakt-til-aarsleff

05.02.2009 - Selskabsmeddelelse

Ny havmøllekontrakt til Aarsleff

Aarsleff og tyske Bilfinger Berger GmbH har indgået kontrakt med Sund & Bælt Holding A/S på udførelse af fundamenterne til syv havvindmøller nord for Sprogø.

Kontrakten har en værdi af cirka 100 millioner kroner og består af fremstilling og placering af syv gravitationsfundamenter, der ballasteres og sættes på havbunden i dybder på op til 17 meter.

Fundamenterne skal støbes i løbet af foråret i Swinoujscie i Polen, hvor Aarsleff og Bilfinger Berger allerede har etableret produktionsfaciliteter og er i gang med at støbe de 90 fundamenter, som i løbet af året skal installeres på Rødsand 2 Havmøllepark syd for Lolland. Selve installationen af de syv fundamenter nord for Sprogø begynder til sommer og afsluttes i løbet af september.

Ifølge Sund & Bælt er formålet med etableringen af vindmøllerne, at A/S Storebælt i størst mulig udstrækning skal producere strøm til at dække sit eget energiforbrug. Samtidig kan den lille havmøllepark tjene som et udstillingsvindue for dansk vindmølleteknologi – både for de 25 millioner personer, som årligt passerer over den faste forbindelse og ikke mindst i forbindelse med FN’s Klimakonference, som afholdes i Danmark sidst på året.

Kontrakten ændrer ikke Aarsleffs forventninger til resultatet for regnskabsåret 2008/2009.