Nyheder / kontrakt-på-havmølleparken-dantysk-i-nordsøen

13.04.2011 - Selskabsmeddelelse

Kontrakt på havmølleparken DanTysk i Nordsøen

Aarsleff og tyske Bilfinger Berger GmbH har i dag indgået kontrakt på udførelse af havmølleparken DanTysk.

Havmølleparken etableres i Nordsøen cirka 70 kilometer vest for øen Sylt og tæt ved den maritime grænse mellem Danmark og Tyskland. Havmølleparken får en samlet kapacitet på 288 MW. Bag projektet står et konsortium bestående af Vattenfall i Tyskland (51 %) og Stadtwerke München (49 %).

Fremstilling og installering af 80 monopælfundamenter
Kontrakten består af fremstilling og installering af 80 monopælfundamenter, som installeres i vanddybder på op til 32 meter. Monopælene er op til 65 meter lange og vejer op til 730 tons. Foruden selve monopælen består fundamentet af et overgangsstykke med en vægt på 250 tons og en længde på op til 27 meter. Diameteren på fundamenterne er op til 6 meter.

Udførelsesperioden er fra 2011 til 2013. Planlægning og produktion af fundamenterne bliver hovedsageligt udført i perioden 2011-2012. Selve installationen af fundamenterne foregår i 2012-2013.

Bygherren ønsker ikke kontraktsummen offentliggjort.

Betydningsfuld ordre
Ordren har stor betydning for Aarsleff. ”Vi har stor fokus på etablering af havmølleparker i Nordeuropa og er godt rustet til udvikling af teknisk, økonomisk og tidsmæssigt optimerede løsninger”, siger direktør Lars Carlsen.

Aarsleff Bilfinger Berger JV, kaldet ABJV, er blandt de førende i verden inden for etablering af havmølleparker og udfører pt. verdens største havmøllepark London Array Offshore Wind Farm ved Themsens udmunding i Nordsøen. London Array Offshore Wind Farm består af 177 monopælfundamenter, og ABJV’s kontrakt består af fremstilling og installation af fundamenterne samt opstilling af vindmøller.

Kontrakten ændrer ikke Aarsleffs forventninger til resultatet for regnskabsåret 2010/2011.