Nyheder / klare-fordele-med-elektroniske-rammejournaler

10.12.2013 - Funderings nyhedsbrev

Klare fordele med elektroniske rammejournaler

Nøjagtighed og kortere behandlingstid gør Aarsleffs patenterede rammejournal til et værdifuldt værktøj for både kunde og rådgiver

Aarsleff Fundering er blandt branchens førende, når det gælder elektronisk afrapportering af data i rammejournaler. Alle vores rammemaskiner er i dag udstyret med et patenteret system, hvor der i toppen af mægleren er monteret en lasermåler, der præcist måler pælens bevægelse, efterhånden som den rammes i jorden.

”De indhentede data sender vi trådløst til en central server, hvorfra vores formænd og ingeniører henter de ønskede rammedata. Vi præsenterer dem som traditionelle rammejournaler, som vi dagligt mailer til kunden”, fortæller ingeniør Anders Tovsig S. Andersen fra Aarsleff Projektudvikling & Design, som har deltaget i udviklingen af det patenterede system.

Nøjagtige data til kunden samme dag
Gevinsten ved de elektroniske rammejournaler er stor. ”Foruden den større nøjagtighed forkorter vi processen, fra vi modtager data, og til vi sender dem videre til rådgivere eller bygherre. Vi er ikke afhængige af at være på pladsen, men kan altid tilgå de ønskede data via en mobil internetforbindelse”, fortæller Anders Tovsig S. Andersen. Den nemme adgang til de indsamlede data giver mulighed for, at kunden hurtigt kan få tilsendt de elektroniske rammejournaler, der let kan viderebehandles i fx Excel.

”Vi har flere gange nydt godt af et tæt samarbejde med Aarsleff. Under arbejdet med pælefundering af et byggeri i Aalborg fik vi tilsendt målinger flere gange dagligt for at kunne følge arbejdet så tæt som muligt. Hurtig adgang til informationerne er en stor fordel, når vi i forbindelse med et funderingsprojekt står for vurderingen af prøveramningsresultaterne og det endelige valg af produktionspælenes dimension og længde. Resultatet i Aalborg blev, at vi ikke alene sparede et antal pæle, men vi kunne også gå ned i dimension på de resterende pæle”, fortæller Jens Jakob Porsmose, direktør i det geotekniske rådgivningsfirma Andreasen & Hvidberg i Aalborg.

Aarsleff har anvendt sit patenterede system til elektronisk rammejournal siden 2004.