Nyheder / gensidig-respekt-skaber-gode-resultater

20.11.2015 - Funderings nyhedsbrev

Gensidig respekt skaber gode resultater

”Det går forrygende. Vi laver flere store ting sammen. Og vi er helt på bølgelængde, og enige om, hvordan tingene skal ske og ikke mindst, at de skal være i orden”.

Sådan lyder det, når partner og medstifter fra IngCon A/S, Jørgen Bidstrup, skal beskrive, hvordan samarbejdet med Aarsleff Fundering går. IngCon er en privatejet og uvildig samarbejdspartner inden for byggeriet og har ad flere omgange arbejdet tæt sammen med Aarsleff på store byggeprojekter, blandt andet DSV’s nye lager- og administrationsbygning i svenske Landskrona, JYSKs kæmpelager i Uldum og senest boligkomplekset Teglværksbyen i København.

Men hvordan begyndte samarbejdet, og hvorfor fungerer det så godt, at Aarsleff er den naturligt foretrukne partner til spunsarbejde?

Kendskab fra mange år i branchen

Som byggestyringsfirma opererer IngCon med praktikken i alle led af byggeriet – lige fra de første stregtegninger, til beboerne flytter ind. IngCon står også for direkte at inddrage alle de relevante entreprenører, og både Jørgen Bidstrup og de tre øvrige medstiftere har mange års erfaring fra byggebranchen:

”Jeg har kendt Aarsleff i mange år. Det er et godt firma at arbejde sammen med. Vi svinger godt sammen og er ærlige og fair over for hinanden”.

IngCon er selv aktivt til stede på byggepladsen, og derfor fungerer samarbejdet også sådan, at der under byggeprojekterne er løbende og åben dialog omkring eventuelle udfordringer og ændringer. Det giver en god dynamik, hvor man automatisk giver hinanden et ekstra løft, når det er nødvendigt.

Fælles forretningsforståelse og gensidig respekt

Hvad kendetegner ellers samarbejdet? Jørgen Bidstrup lægger især vægt på et bestemt ord: Respekt. Som han siger:

”Vi har begge respekt for, at der skal tjenes penge. Vi hjælper hinanden og skal hver især tjene penge. Vi stoler på hinanden og har gensidig respekt.”

For tiden kommer denne fælles forretningsforståelse altså til udtryk i forbindelse med færdiggørelsen af anden etape af boligkomplekset Teglværksbyen, der består af 127 lejligheder. I første etape blev 187 lejligheder etableret, og Aarsleff har i alt rammet 7.815 kvadratmeter spuns for IngCon undervejs i byggesagen på Teglholmen. Og flere fælles tiltag er på vej i fremtiden ifølge en optimistisk Jørgen Bidstrup.