Nyheder / designoptimering-i-samarbejde-med-hovedentreprenør

19.12.2014 - Funderings nyhedsbrev

Designoptimering i samarbejde med hovedentreprenør

Samarbejdet med bygherre og rådgiver, der begge var positive over for ændringsforslag til designet, betød, at Aarsleff Fundering sammen med Entreprenørfirmaet Gustav H. Christensen erstattede en udfordrende spunsvæg, tæt op ad Akutcenter Viborgs ydervæg, med en københavnerspuns – en løsning, som betød væsentligt færre gener for patienterne, personalet og ikke mindst det meget følsomme udstyr på sygehuset.

”Da vi afsluttede projektet, roste bygherren os særligt for måden, vi sammen med Aarsleff havde tacklet problemstillingen med spunsvæggen på”, fortæller Ole Noesgaard, projektleder ved Entreprenørfirmaet Gustav H. Christensen.

Delvist udført af hovedentreprenøren

Løsningen med københavnerspunsen var fordelagtig for hovedentreprenøren. Entreprenørfirmaet Gustav H. Christensen har nemlig selv kompetencerne til at udføre installationen og kunne således selv udføre den ene af de to komplicerede spunsvægge, som opgaven oprindeligt lød på.

”Allerede ved indgåelse af kontrakten var vi opmærksomme på den udfordrende spunsvæg. Det samme var de ved Aarsleff. Derfor gik vi med det samme i gang med at undersøge mulighederne for en alternativ løsning. Og det er kun glædeligt, at Aarsleff kom frem til en løsning, som vi selv kunne udføre”, udtaler Ole Noesgaard.

Designoptimering

Det var Projektudvikling & Design hos Aarsleff, der regnede sig frem til, at spunsvæggen med fordel kunne erstattes med en københavnerspuns, hvor HE-B stålprofiler nedbringes med op til 1,2 meters mellemrum i forborede huller. Mellemrummet mellem stålprofilerne udfyldes så efterfølgende med stålplader, der presses på plads under udgravningsarbejdet.

Sammen med hovedentreprenøren præsenterede vi designforslaget for bygherren og dennes rådgiver, som efterfølgende inddrog vores designforslag direkte i det endelige design.