Nyheder / der-er-handling-bag-koncernens-one-company-strategi

28.03.2019

Der er handling bag koncernens One Company-strategi

Den 1. februar 2019 tog Nicolai Schultz en helt ny sikkerhedshjelm i brug. Efter mere end 23 år hos NCC er logoet på hjelmen nu Aarsleffs karakteristiske gravemaskine, som måske for mange stadig symboliserer det traditionelle anlægsarbejde og Aarsleffs oprindelige forretning.

”Jeg er blevet virkelig positivt overrasket og er imponeret over den koncern, som jeg nu ser indefra”, fortæller den 50-årige civilingeniør og henviser til de mange specialiserede kompetencer, som han inden for de seneste uger er blevet introduceret til.

På visitkortet står der direktør for byggeri, og med det overordnede ansvar for byggeriaktiviteterne i Danmark skal Nicolai, i tæt samarbejde med den øvrige byggeriledelse, være med til at sikre, at Aarsleffs byggerivækst sker sikkert og sundt. Aarsleff har på det seneste haft en stor ordreindgang, og der arbejdes på flere projektmuligheder i tidlig involvering. ”Aarsleff er i dag involveret i de største og mest spændende byggeriprojekter i Danmark”, konkluderer Nicolai, der indrømmer, at han som mange andre ingeniører bliver tiltrukket af fascinerende og komplicerede byggerier.  

”At Aarsleff kan løfte de helt store opgaver, tror jeg blandt andet skyldes, at der er handling bag koncernens One Company-strategi. Jeg kan se, at man formår at samle kræfterne på tværs af afdelinger og selskaber, projektet er i centrum, medarbejderne er engagerede, og man står sammen om at få løst opgaverne. Samtidig er de funktioner, som skal støtte op om projekterne på plads, og vi kan trække på nogle af branchens allerdygtigste specialister inden for fx design”, fortæller Nicolai, som især er imponeret over, i hvor høj grad VDC er implementeret: ”Jeg tror, at Aarsleff i dag er den entreprenør, som er nået længst med VDC. Her er virkelig tale om VDC i hverdagen. Det fungerer bare”.

VDC-specialisterne er for langt den overvejende del placeret ude på projekterne og i de respektive afdelinger. Netop decentraliseringen fremhæver Nicolai som en af Aarsleffs styrker: ”Aarsleff er en bundsolid virksomhed, og har gennem tiderne været fremsynet og turdet hoppe ud i noget helt nyt. Organisationen er drevet af projekterne, og det er helt tydeligt, at projektfolkene har mange flere beføjelser og meget mere ansvar end hos nogle af konkurrenterne, og det glæder jeg mig til at blive en del af”, lyder det begejstret fra Nicolai.

Nicolai får base på hovedkontoret i Aarhus, men turen vil også ofte gå til Aarsleffs kontor i København. Foruden ansvaret for byggeriaktiviteterne i Per Aarsleff A/S får Nicolai også en plads i bestyrelsen hos Aarsleff-selskabet Hansson & Knudsen A/S i Odense.