Nyheder / ankre-som-holder-og-samarbejde-som-fungerer

01.06.2014 - Funderings nyhedsbrev

Ankre, som holder – og samarbejde, som fungerer

I byggegruben til det kommende parkeringsanlæg under Kvæsthusmolen står Aarsleffs nyeste ankerborerig. Riggen er en Klemm 806-5 og den fjerde i ankersektionen, som nu tæller et par og tyve mand og stadig er voksende.

”Vi ser en klar tendens og oplever en stigende efterspørgsel – for eksempel i centrum af København, hvor byggegruberne, typisk med kælderkonstruktioner og parkeringsanlæg i flere niveauer, bliver dybere og kompleksiteten større. Vores medarbejdere og vores grej skal kunne arbejde hurtigere, indgå i større samarbejdsrelationer og stadig håndtere de udfordringer, der er forbundet med eksempelvis københavnerkalk”, fortæller sektionsingeniør Jesper Brandt Fønss Bach, som er ansvarlig for Aarsleffs ankerboringsaktiviteter.

Professionel og samarbejdsvillig
På Kvæsthusprojektet i centrum af København borer Aarsleff 400 permanente ankre som underentreprenør for NCC, der udfører det underjordiske parkeringsanlæg. ”Aarsleff havde den mest attraktive pris og idéer til, hvordan vi kunne optimere ankerprojektet til vores og ikke mindst bygherrens fordel. Aarsleff gik til projektet med en professionel anskuelse og dedikerede de rigtige ressourcer i forhold til erfaring, viden og pondus”, fortæller Rasmus Rydstrøm, som er produktionschef hos NCC.

Aarsleff fokuserer netop på projekternes helhed og prioriterer samarbejdet med bygherre, hovedentreprenør og de øvrige involverede højt.

”Aarsleff er samarbejdsvillig og tacklede opgaven professionelt. De deltog i vores daglige koordineringsmøder, aflagde løbende status, var villige til at rykke lidt rundt på grejet for at give plads og fortalte os, når de kunne se muligheder for at optimere fremdriften”, lyder det fra Rasmus Rydstrøm.

Fejlrate på under en promille
I ankersektionen er succeskriteriet, at alle ankre holder. Sidste år installerede de cirka 3.000 ankre, og fejlraten lå under en promille. Det skyldes dels et robust og gennemarbejdet ankerdesign, men også en høj kvalitet i udførelsen.

”Vores arbejde kan være afgørende i forhold til de efterfølgende aktiviteter i et byggeri. Har vi fx bare ét anker, som ikke holder, kan det betyde, at de efterfølgende aktiviteter bliver forsinket med mindst et par uger”, fortæller Jesper Brandt Fønss Bach. Om ankret holder, viser sig under trækprøvningen, som sker på alle injicerede jordankre inden aflåsningen. Klarer et anker ikke trækprøvningen, skal der normalt etableres et nyt.

Aarsleff går derfor ikke på kompromis med kvaliteten af ankre hverken i designet, under udførelsen eller med den afsluttende test. Kvaliteten er høj, og mandskabet med mere end ti års erfaring er let at kommunikere med og i stand til hurtigt at træffe en beslutning. Det garanterer et godt og smidigt samarbejde og sikrer, at designet og ankrene holder – og holder til det, vi lover.