Nyheder / aarsleff-skal-udføre-den-nye-värtahamnen-i-stockholm

09.01.2013 - Selskabsmeddelelse

Aarsleff skal udføre den nye Värtahamnen i Stockholm

Per Aarsleff A/S har i dag indgået aftale med Exploateringskontoret og Stockholm Havn vedrørende udførelse af nye havnekonstruktioner i området Värtahamnen, som er en del af Stockholm Havn.

Kontrakten har en værdi på cirka en milliard danske kroner, og skal udføres i løbet af de kommende knapt fire år.

Projektet udføres for at give plads til byudviklingen i den svenske hovedstad. Den nye Värtahamnen skal etableres i det nuværende havnebassin og give moderne faciliteter til færgedriften fra Stockholm og til landene omkring Østersøen. Når færgedriften er flyttet til de fem nye færgelejer, skal det gamle havneområde omdannes til et nyt byområde med blandt andet kontorer, forretninger og boliger.

”Vi er glade for at skulle samarbejde med Aarsleff i dette vigtige og omfattende projekt, så Stockholm havn og by kan vokse side om side. Aarsleff er en stor international koncern med anerkendte kompetencer som havnebygger”, lyder det fra Per-Ling Vannerus, projektchef fra Stockholm Havn.

Projektet omfatter primært anlæggelse af et nyt pælefunderet brodæk, og det er planlagt, at udføre de præfabrikerede betonelementer til brodækket på Aarsleffs faciliteter i Swinoujscie i Polen.

Aarsleff har valgt Cowi til at udføre projekteringsarbejdet. Det er desuden hensigten, at Aarsleff indleder samarbejde med E. Pihl & Søn A.S. vedrørende gennemførelsen af projektet.

Kontrakten ændrer ikke Aarsleffs forventninger til resultatet for regnskabsåret 2012/2013.