Nyheder / aarsleff-skal-udføre-bassinledning-ved-damhusåen

06.12.2012 - Selskabsmeddelelse

Aarsleff skal udføre bassinledning ved Damhusåen

Aarsleff har indgået partneringkontrakt med Københavns Energi A/S på etablering af bassinledning ved Damhusåen under Vigerslevparken.

Opgaven udføres i partnering mellem Københavns Energi A/S, Per Aarsleff A/S og Aarsleffs datterselskab Østergaard A/S, som er specialist i tunnelering.

Projektet indledes med en projekteringsfase, som forventes efterfulgt af en egentlig kontrakt vedrørende udførelse. Projekteringen begynder i januar 2013, og hele projektet forventes afsluttet til april 2016. Den foreløbige overslagspris på det udbudte projekt lyder på 258 millioner kroner.

Bassinledningen, som etableres som et forsinkelsesbassin, får en diameter på 3 meter og skal udføres ved tunnelering over en 3,4 kilometer lang strækning i dybder på mellem 12 og 16 meter.

Kontrakten indeholder desuden udførelse af fem bygværker som adgangsskakte inklusive betonarbejder til fremtidige skylleanordninger. Derudover skal der udføres afløbsarbejder i forbindelse med tilslutning til det eksisterende afløbssystem.

Effekten af kontrakten vil indgå i resultatforventningerne, som oplyses som vanligt i forbindelse med offentliggørelse af årsregnskabsmeddelelsen for regnskabsåret 2011/2012.