Nyheder / aarsleff-skal-bygge-carlsberg-byens-højeste-tårnhus

31.08.2018 - Selskabsmeddelelse

Aarsleff skal bygge Carlsberg Byens højeste tårnhus

Per Aarsleff A/S har indgået kontrakt med Carlsberg Byen P/S om opførelse af Carlsberg Byens højeste tårnhus, som med sine 120 meter samtidig bliver Københavns højeste beboelsesejendom.

Byggeriet opføres i den centrale del af Carlsberg Byen og består af et samlet byggeareal på cirka 76.000 kvadratmeter fordelt på tårnhuset samt karréboliger, erhverv, detailhandel og kælder.

Administrerende direktør Ebbe Malte Iversen, Aarsleff, udtaler: ”Vi har været glade for samarbejdet med Carlsberg Byen, arkitekterne og ingeniørerne i planlægningsfasen. Carlsberg Byens samarbejdsmodel har været en god og åben proces, som gør selve byggefasen mere effektiv. Det bliver et velforberedt og gennemtænkt byggeri.”

Carlsberg Byens administrerende direktør Jens Nyhus udtaler: ”Vi har sammensat et rigtigt stærkt team, som i planlægningsfasen har vist, at de forstår Carlsberg Byens samarbejdsmodel. Jeg er sikker på, at Aarsleff med deres altid professionelle, kvalitetsbevidste og samarbejdsorienterede tilgang formår at videreføre de gode takter fra den første fase ind i det færdige byggeri.”

Kontrakten udføres i totalentreprise, og Aarsleff-koncernens selskab Wicotec Kirkebjerg A/S udfører de tekniske installationer. De øvrige samarbejdspartnere på byggeriet er Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Wingårdhs, 1:1 Landskab, ÅF Buildings Denmark (tidligere Midtconsult) og BG&E.

Byggeriet begynder, når projekteringsarbejdet er tilendebragt, og forventes færdigt i første halvdel af 2022.

Kontrakten har en værdi på cirka 1,2 milliarder kroner.

Kontrakten ændrer ikke Aarsleffs forventninger til resultatet for regnskabsåret 2017/18.