Nyheder / aarsleff-overtager-51-af-olimb-groups-rørfornyelsesaktiviteter

31.08.2017 - Selskabsmeddelelse

Aarsleff overtager 51 % af Olimb Groups rørfornyelsesaktiviteter

Per Aarsleff Holding A/S har aftalt at erhverve 51 % af norske Olimb Groups rørfornyelsesaktiviteter. Transaktionen struktureres således, at Aarsleff erhverver 51 % af aktierne i et nyetableret selskab, som inden transaktionens gennemførelse vil få tilført Olimb Groups nuværende rørfornyelsesaktiviteter. Samtidig er det aftalt, at Aarsleff får en option på at købe de resterende aktier til indre værdi senest i 2022. Den samlede pris for 100 % af selskabet er fastsat til 103 millioner DKK.

Olimb beskæftiger cirka 100 medarbejdere og har en omsætning på cirka 165 millioner DKK. Selskabet havde i 2016 et driftsresultat, EBIT, på ca. 13 millioner DKK. Olimb er førende på det norske marked for opgravningsfri ledningsfornyelse, hvor selskabet er respekteret som en innovativ og seriøs specialentreprenør, der udfører opgaver for offentlige, industrielle og private kunder.

Selskabet bliver en del af Aarsleff Rørteknik-segmentets samlede aktiviteter, og det er hensigten at bygge videre på Olimbs førende position i Norge opnået efter mere end 40 års aktiviteter inden for opgravningsfri ledningsfornyelse.

Aarsleff har de senere år, og i mindre omfang, udført tilsvarende opgaver i Norge. Disse aktiviteter har været organiseret fra Danmark.

Erhvervelsen af Olimb Groups rørfornyelsesaktiviteter vil gøre det muligt i større grad at anvende Aarsleffs egenudviklede metoder og produkter internationalt samt i det hele taget at udnytte synergier og effektiviseringsmuligheder.

Transaktionen vil blive gennemført i første halvdel af september 2017.

Overtagelsen ændrer ikke Aarsleffs forventninger til resultatet for regnskabsåret 2016/2017.