Bygningsingeniør med hang til vand

Morten Rex Wittig, praktikant i 2018 – nu ansat som ingeniør

- Forud for min praktik havde jeg igennem mit netværk et positivt kendskab til Per Aarsleff A/S, og derfor opsøgte jeg virksomheden til Ingeniørernes Jobtræf på Navitas i Aarhus. Her snakkede vi om virksomhedens projekter, og hvilke muligheder der var relevante for mig. Med udgangspunkt i disse sendte jeg en praktikansøgning og blev ansat i vandbygningsafdelingen i øst.

Gennem mit ingeniørstudie specialiserede jeg mig i geostatik, som overordnet omhandler interaktionen mellem konstruktioner og det omkringliggende materiale – altså, jord og vand. I min fritid både sejler og surfer jeg, og derigennem har jeg opnået kendskab til og forståelse for havets kræfter. Jeg var derfor også særligt glad for, at jeg i hovedparten af min praktik arbejdede på den omfattende udvidelse af Rønne Havn på Bornholm.

På første etape af udvidelsen af Rønne Havn var jeg tilkoblet projektchefen, som involverede mig i både byggemøder, rådgiverkontakt og produktion. Igennem mit praktikforløb fik jeg på den måde mulighed for at tilpasse mine arbejdsopgaver efter mit daværende niveau, og efter hvilke interesseområder jeg ønskede at videreudvikle mig indenfor. Jeg oplevede generelt mulighed for at påtage mig meget ansvar, på trods af at jeg ”kun” var praktikant – det handlede blot om sige ”Ja, tak”.

Da jeg havde færdiggjort min uddannelse, gjorde jeg brug af mit etablerede netværk i Aarsleff og fik ansættelse i vandbygningsafdelingen i vest pr. 1. februar 2020. Mit første projekt som færdiguddannet ingeniør er udvidelsen af Skagen Havn. Projektet er opdelt i en række delprojekter, hvor jeg blandt andet er involveret i etablering af molehoved, vertikaldræn samt støbning af hammer. Jeg er også blevet tildelt personaleansvar i produktionen.

Som en af Danmarks største entreprenørkoncerner ejer Aarsleff egne flåder og tungt maskineri, hvilket gør virksomheden i stand til at varetage omfattende projekter. Samtidig oplever jeg, at der er sund balance mellem en afslappet stemning og en ansvarlig tilgang til arbejdsopgaverne, hvilket alt i alt danner rammen for en spændende virksomhed.

Hør Morten og kollegaen Andreas fortælle om, hvordan praktik hos Aarsleff åbner en verden af muligheder...