Bygningsstruktør klar til at bygge fremtidens højhuse

Mille Christine Eriksen har været i lære fra 2015-2018

- Jeg valgte en karriere som bygningsstruktør, fordi det lød spændende og udfordrende. Jeg kan generelt godt lide at bruge mine hænder, og det var overraskende nemt at få en læreplads – faktisk blev jeg tilbudt hele to lærepladser i Aarsleff.

Vi har en dejligt afvekslende hverdag på pladsen. Lige nu er vi for eksempel ved at bygge et højhus, og på én dag kan vi nå at sætte forskalling op, binde jern og støbe. Det er spændende at få lov at være med gennem hele processen og se, hvordan mennesker, maskiner og materialer spiller sammen for at skabe de bygninger, vi omgiver os med til daglig.

Det klart bedste ved min læreplads er de gode kolleger. Vi har et stærkt fællesskab og laver en del grovkornet sjov med hinanden. Jeg pendler næsten 200 kilometer hver dag, men kunne ikke forestille mig at finde en anden læreplads, for jeg er vild med det gode sammenhold herude.

Til daglig går jeg sammen med mange erfarne ’krager’. De er dygtige struktører og ingeniører, som er åbne over for nye idéer og måder at gøre tingene på, hvilket er rart. Jeg nyder også det ansvar, jeg får tildelt. Tit får jeg en tegning stukket i hånden, og så er det op til mig at finde ud af, hvordan opgaven skal klares på den bedst mulige måde. Det giver god øvelse til livet efter skolen.