Nyheder / lighthouse-er-et-stort-skridt-tættere-på-realisering

13.03.2018

Lighthouse er et stort skridt tættere på realisering

Med mere end 400 boliger og planer om at rumme forskellige bylivsaktiviteter bliver Lighthouse 2.0 ikke bare et attraktivt sted at bo, men også et attraktivt sted for forskellige former for fritidsaktiviteter i samspil med naturen og i særdeleshed med havet, der ligger lige udenfor døren. Med en placering på den absolutte yderste spids af bydelen Aarhus Ø bliver Lighthouse 2.0 – der med cirka 130 meter bliver Danmarks højeste beboelsesejendom – desuden et vartegn ikke bare for Aarhus Ø, men for hele Aarhus.

Afgørende fase
Det endelige projekt er netop gået ind i en afgørende fase. Bygherrekonsortiet Anpartsselskabet Lighthouse United bestående af byudviklerne Kilden & Hindby i samarbejde med Domis Ejendomme har indgået en samarbejdsaftale med Per Aarsleff A/S og et rådgiverteam for at sikre, at byggeriet kan realiseres på markedsmæssige vilkår. ”Vi er glade for at indgå en samarbejdsaftale med Aarsleff om den videre udvikling af projektet. De kan sammen med rådgiverteamet være med til at sikre bedst muligt beslutningsgrundlag for den løbende tilpasning af projektet, hvor vi blandt andet også vil undersøge, om højden af fyrtårnet kan øges til de oprindelige 142 meter for Lighthouse”, udtaler byudvikler Rune Kilden.

Ejer i Domis Ejendomme Claus Hommelhoff glæder sig også over aftalen med Aarsleff: ”Det er ved at være 8 år siden, vi satte første etape af Lighthouse i gang. At vi nu kommer et skridt nærmere at gøre arbejdet færdigt, glæder mig rigtigt meget. Særligt har det ligget mig meget på sinde, at projektet giver noget tilbage til byen. Med en restaurant og udsigtsplatform på toppen får alle en mulighed for at opleve byens bedste udsigt. I indretningen af lejlighederne har vi også tænkt på, at der skal være noget til mange forskellige mennesker. Vi har eksempelvis valgt at disponere lejlighederne i tårnet, så priserne starter ved 2,5 mio. kr. Det er priser, som mange mennesker godt kan være med på, hvis man drømmer om at bo i vandkanten i Danmarks højeste boligejendom”, afslutter han.  

Kim Herforth Nielsen, partner i arkitektfirmaet 3XN, ser frem til samarbejdet med Aarsleff og Rambøll: ”Lighthouse-projektet er et helt særligt projekt for mig. Projektet har været længe undervejs, men nogle gange kan det faktisk være en gave, at man har tid til at genbesøge ideerne efter noget tid. Det har givet os en mulighed for at løfte niveauet og skabe et endnu stærkere projekt. Jeg ser meget frem til den videre udvikling med teamet og Aarhus Kommune.”

Aarsleff ser frem til at få mulighed for at være med til at forme projektet ved tidlig involvering og være med til at optimere projektet i forhold til kvalitet, bygbarhed, tidsplan og økonomi. ”Samarbejdsaftalen med tidlig involvering og samarbejde med rådgivere og arkitekter passer til, hvordan vi gerne vil arbejde i Aarsleff-koncernen, og vi ser frem til at få mulighed for at byde ind med vores mange kompetencer og erfaringer”, udtaler sektionsdirektør Ulrik Therkilsen fra Per Aarsleff A/S.

Fakta om byggeriet
Lighthouse kommer til at bestå af tre hovedbygninger og et fælleshus for alle beboerne på Aarhus Ø. Projektets stueetage indeholder desuden udadvendte aktiviteter samt klasseværelser til undervisning om livet i Aarhus-bugten. Fra stueetagen fører en elevator op til en offentlig tilgængelig udsigtsplatform og restaurant. Projektet kan over de kommende måneder følges på www.lighthouse-aarhus.dk  

Deltagere i samarbejdsaftalen:
Bygherre: Anpartsselskabet Lighthouse United
Projektudvikling: Kilden & Hindby i samarbejde med Domis
Bygherrerådgiver: Moe A/S
Totalentreprenør: Per Aarsleff A/S
Arkitekt: 3XN Arkitekter A/S
Rådgivende ingeniør: Rambøll Danmark A/S