Nyheder / gode-løsninger-til-både-store-og-små

27.02.2014 - Funderings nyhedsbrev

Gode løsninger til både store og små

Aarsleff Fundering deltager ikke kun i store projekter. Også mindre byggerier drager stor fordel af erfaringerne, kompetencerne og evnen til at projektoptimere

En ny villa i flere plan, opført på en stejlt skrånende grund med huse på den ene side og en sø på den anden – en spændende opgave. Både beliggenheden og adgangsvejen til grunden var udfordrende, og vi måtte udvælge vores udstyr nøje, i forhold til hvad vi kunne få ind på grunden og hvad der kunne arbejde i det stejle terræn.

Skrånende grund og vanskelige adgangsforhold
Opgaven, der blev udført for en privat bygherre, omfattede installation af 640 kvadratmeter permanent spuns i et vinkelformet tracé, forankret med permanente jordankre på siden mod et højere liggende nabohus. Med spunsen installeret kunne jordentreprenøren grave ud til den fremtidige kælderetage, og samtidig blev skråningens stabilitet gjort uafhængig af det fremtidige hus.

”I vores valg af udstyr måtte vi tage hensyn til den stærkt skrånende grund og de vanskelige adgangsforhold. Det var nærmest umuligt at køre en rammemaskine ind på grunden, og hvis det lykkedes os, ville det heller ikke være den rigtige løsning, fordi terrænet skrånede så voldsomt. Vi valgte derfor at bruge vores Silent Piler, der med hydraulisk tryk presser spunsjernene i jorden. Spunspresseren kører ikke på jorden, men kravler hen ad spunsjernene, efterhånden som den installerer dem. Til gengæld skal den løftes på plads af en kran, som også løbende skal løfte spunsjern frem til spunspresseren”, fortæller Aarsleff Funderings entrepriseleder Niels Balsgaard Mortensen.

Yderligere optimering til glæde for villaejeren
Som en ekstra gevinst for bygherren optimerede vi spunsens afstivning og monterede en midlertidig hjørneafstivning. Hjørneafstivningen støttede den uafstivede side af spunsen under anlægsfasen, i perioden hvor den var hårdest belastet. Afstivningen betød, at vi kunne gå ned i spunsprofil, hvilket betød, at vi sparede bygherren for mange kilo stål. En projektoptimering med en økonomisk gevinst til glæde for den kommende villaejer.