Nyheder / aarsleff-skal-udvide-rønne-havn

18.10.2017

Aarsleff skal udvide Rønne Havn

Per Aarsleff A/S har indgået kontrakt med Rønne Havn A/S om udvidelse af havnen, som er forsyningsåren ind til Bornholm. Den generelle havnedrift skal udbygges, så Rønne Havn A/S kan efterkomme et behov for krydstogtsturisme og offshore-industri.

Projektet er en totalentreprise og udføres i et samarbejde med Aarsleff-koncernens specialister i kystsikring og havneanlæg, VG Entreprenør A/S. Derudover står Rohde Nielsen A/S for uddybningsarbejdet, mens Sweco A/S er rådgiver på opgaven. Afdelingsingeniør i Anlæg & Byggeri, Rene Søndergaard, udtaler om projektet:

”Vi har tidligere haft gode samarbejder med Rønne Havn A/S og glæder os over nu at få muligheden for at være med til at udvide havnen. Fordi projektet udføres i totalentreprise, kan vi udnytte mange af koncernens kernekompetencer. For eksempel kajkonstruktioner og moler, men også i forbindelse med de afsluttende belægninger og installationerne til det nye havneareal”.

Hos Rønne Havn A/S’ ledelse er man tilfreds med den indgåede aftale:

”Vi er glade for at have indgået kontrakt om en totalentreprise, som understøtter vores forretningsstrategi. Totalentreprisen vil betyde, at vi relativt hurtigt kan tiltrække nye forretningsområder, samtidig med at rollen som forsyningshavn til Bornholm fremtidssikres. Det er et scenarie, som hele organisationen længe har set hen imod, og som nu er en realitet,” siger Thomas Bendtsen, adm. dir. for Rønne Havn A/S.

Kontrakten har en værdi på cirka 500 millioner kroner, og arbejdet forventes udført fra december 2017 til maj 2019.

FAKTA

Projektet omfatter:

  • Etablering af 1,1 kilometer stenmole
  • Minimum 300 meter ny kaj til henholdsvis krydstogtskibe og offshore-industri med tilhørende ro-ro-rampe
  • Udførelse af 150.000 kvadratmeter nyt bagareal
  • 650.000 kubikmeter uddybningsarbejde, så dybden i havnen bliver 10,5 meter.