Nyheder / aarsleff-skal-stå-for-havneudvidelse-i-hanstholm

07.11.2017

Aarsleff skal stå for havneudvidelse i Hanstholm

Per Aarsleff A/S har indgået kontrakt med Hanstholm Havn om en havneudvidelse, der har til formål at forbedre havnens service til den nuværende kerneforretning, fiskerierhvervet, samt supplere med gods, vedvarende energi og akvakultur.

Opgaven er en totalentreprise og udføres i samarbejde med Aarsleff-koncernens vandbygningsspecialister VG Entreprenør A/S. Derudover står Rohde Nielsen A/S for uddybningsarbejdet, og COWI A/S er vores rådgiver på projektet. Sektionsdirektør i Anlæg & Byggeri, Christian Trier, fortæller:

”Det er et meget spændende projekt, som vi har arbejdet intenst på i den ti måneder lange tilbudsfase, og hvor vi blandt andet kan anvende vores erfaring fra molebyggerier. Vi glæder os over at få lov til at stå for udvidelsen af Hanstholm Havn.”

Kontrakten har en værdi på knap 500 millioner kroner, og arbejdet forventes at gå i gang umiddelbart efter kontraktindgåelsen og løbe frem til slutningen af 2020.

FAKTA

Projektet omfatter:

  • Udvidelse af indsejlingsbredden fra 140 til 170 meter
  • Cirka 500.000 kubikmeter uddybningsarbejde og indbygning i nyt baglandsareal, så dybden i indsejlingen bliver minimum 11 meter, og vanddybden i de nye bassiner minimum 10 meter
  • Udførelse af cirka 130.000 kvadratmeter nyt baglandsareal
  • Etablering af 1.400 meter ydermole
  • Etablering af 350 løbende meter kaj.