Nyheder / aarsleff-skal-bygge-usædvanlig-stor-naturgasledning

09.07.2018

Aarsleff skal bygge usædvanlig stor naturgasledning

Sammen med det hollandske firma A. HAK Leidingbouw B.V og det tyske firma Johann Bunte Bauunternehmung GmbH & Co. KG skal Aarsleff bygge afsnit 3 og 4 af en 480 kilometer lang naturgasledning fra Lubmin i det nordøstlige Tyskland til den tysk-tjekkiske grænse.

”Vores to strækninger er hver 30 kilometer lange, og vi skal lægge to parallelle ledninger. Vi forventer, at projektet skal udføres i perioden fra sensommeren 2018 til udgangen af 2020”, fortæller Jesper Kristian Jacobsen, viceadministrerende direktør i Aarsleff. Den samlede kontraktsum er på cirka 800 millioner kroner, og heraf udgør Aarsleffs andel 20 procent.

De Ø1400 millimeter store højtryksledninger skal transportere naturgas fra Rusland via Østersøen til det europæiske marked og sikre den fremtidige naturgasforsyning. Hver ledning får et driftstryk på maksimalt 100 bar og en årlig maksimal kapacitet på 55 milliarder kubikmeter naturgas. Ordregiver er firmaet GASCADE Gastransport GmbH, som Aarsleff tidligere har bygget højtryksledninger for sammen med forskellige tyske partnere.